Hemorrojder symptom

De fyra vanligaste hemorrojder symptom är blödning vid analen, smärta vid analen, kliande och irritation samt en känsla av obekvämhet. Dessa symptom kan visa sig vid antingen externa hemorrojder eller interna, men vissa symptom är mer relaterade till en form än den andra.

Hemorrojder symptom

Blödning vid analen
Att huden är väldigt känslig vid analen samt blöder, brukar ofta indikera på att man är drabbad utav hemorrojder (speciellt interna).  Du kan upptäcka blödning om du väldigt försiktigt gör en pappersrörelse vid analen. Du kan i vissa fall också se ljust blod i toaletten efter ett toalettt-besök.

Smärta vid analen
Detta symptom brukar oftast visa sig när man har fått externa hemorrojder. Om du har mindre interna, så borde de inte göra ont alls. Men ibland, så kan det hända att interna växer till sig att så att de formas som en kula vid analen. Detta kan resultera i smärta vid rörelser i närheten av anus. Om du upplever att smärtan är olidlig, så bör du söka hjälp eller alternativt köpa en salva som verkar mot hemorrojderna.

Kliande och konstant irritation vid analen
Både kliande och irritation vid analen är mycket frekventa symptom på interna hemorrojder. Interna hemorrojder, speciellt de större, utsöndrar ofta slem. Det är detta som irriterar huden runt anus och resulterar i att det kliar. Detta kan vara ett mycket störande problem som kan påverka vardagen ytterst mycket. Det finns dock produkter i dagsläget som underlättar irritationerna runt huden vid analen.

En känsla av obekvämhet
När du först utvecklar hemorrojder, så är smärtan inte speciellt farligt. Men samtidigt som de ökar i storlek, så ökar din känsla av obekvämhet. Efter ett besök på toaletten, så är det mycket vanligt att du fortfarande känner begäret på grund av att hemorrojderna trycker.

Du kanske känner igen dig i något av ovanstående symptom. Om du har hemorrojder så är det viktigt att behandla dem snabbt så att du som person kan känna dig avslappnad och bekväm i vardagen. Om du har grova problem med att bli av med dina hemorrojder och har prövat varenda liten hemorrojder behandling så är det kanske dags att överväga en hemorrojder operation.

Ett svar på “Hemorrojder symptom”

Kommentarer är stängda.